Doel in je leven.


Doel in je leven. Waarom hebben wij een doel nodig in ons leven?

Heb je je dat je ooit afgevraagd? Waarom bereik je niet wat je wilt bereiken in leven? En waarom heeft een ander wat jij niet hebt? Misschien is het antwoord heel simpel. Je wilt van alles maar je weet zelf niet eens wat. En als je wordt gevraagd wat je wilt in leven dan moet je ook nog gaan nadenken. Hoe kan je je doel bereiken, als je niet eens weet wat je wilt. Dus hier de eerste stap voor je doel in je leven.  Je zult denken en wie ben jij nou eigenlijk om deze vraag aan me te stellen. Ik ben gewoon een vrouw net als jij, meer niet. Je hoeft niet verder te lezen of mij te geloven of je kunt eens jezelf en mijzelf kans te geven door dit bericht te lezen. Wie weet misschien heb je er wat aan. Anders word ik al gelukkig dat ik mag schrijven.

Ik krijg vaak mijn zin. Niet omdat ik tover magic heb, maar puur omdat ik weet wat ik wil hebben en ik ga ervoor. Ik zal niet zeggen dat ik alles heb in mijn leven maar wat belangrijk is heb ik en hier ga ik delen hoe ik dat doe.

 

1. Zet in het doel wat ik wil in mijn leven, op papier en visualiseer hoe ik mijzelf zie als ik de doelen hebt bereikt. Voorbeeld: Ik maak een blog en ik zie mezelf over twee jaar nog iedere dag met plezier met dit blog aan de slag aan. Met duizenden mensen die mijn blog lezen.

2. Doe het. Zoals Nike’s slogan: Just do it. Je kunt iets bereikt door het gewoon te doen, niet alleen zitten te dromen. Eerst droom je en dan doen. Laat niks je weer houden. Een mens is in staat om alles te bereiken. En dat is een feit. Alleen wij laten ons vaak weerhouden door al de smoesjes. Het is altijd veilig om in je comfort zone te blijven zitten. Maar het is toch grandioos om te mogen doen wat jezelf echt wilt. Mensen zullen me voor gek verklaren dat ik voor niks dit blog maak. Wat kan mij het schelen wat andere mensen denken over mij. Belangrijk is wat ik doe, niet wat anderen denken. Doen!

3. Leer, stel je open om te leren. Alles onderweg of dat succes of keer op keer de fouten die je hebt gemaakt . Als je maar niet dezelfde fout blijft herhalen want dat betekent dat je niets geleerd hebt. Zie dit leven en de mooie wereld als een leerschool en leef je uit. Hoe meer fouten hoe meer vreugde. Mensen leren meer van hun fouten dan van hun successen. Succes is zoet, fouten zijn zuur. Maar toch een belangrijks process om je te laten groeien. Zoals ik, ik maak iedere dag fouten en accepteer dat ik deze altijd zal blijven maken. Het is niet erg. Ik leer ervan en wordt daar beter van.

 

 

4. Praat er over met een ander. Om je doel of droom te realiseren is het van belang om dat te kunnen delen en een goed support system hebben van mensen om je heen. Mensen die echt om je geven, niet zo maar iemand. Niet iedereen gunt je je succes.

5. Een oog van detail. Denk en werk aan alle kleine of grote details.  Perfectie is niet altijd slecht. Half werk is geen werk. Als je iets wilt doen, doe het goed en wordt iedere dag beter. Dat zeg ik tegen mezelf. Ik weet dat ik alles behalve perfect ben. Maar ik streef wel voor het beste wat ik kan. En iedere dag werk ik hard om iedere dag een stuk beter te worden dan gisteren.

6. De kunst om mensen uit te kiezen. Niet iedereen is geschikt. Omring je met mensen die het goed met je voor hebben. En leer te herkennen wie niet. En wie is geschikt voor wat en wanneer. Ik zeg niet dat je mensen moet gebruiken. Maar je hebt mensen nodig met bepaalde kennis en hier kan dat mooi van pas komen. Ik overweeg met wie ik omga. Wat is belangrijk en wat is liefde. Waar ik het liefst mijn tijd aan besteed. Een relatie die ongezond is gooit ik weg. Dan maar gelukkig met een paar mensen om me heen dan ongelukkig met 40 mensen wat nergens toe leid. Zogenaamd sociaal contact om zomaar iemand om je heen te hebben. Ik vind het zonder van mijn tijd. Feesten bouwen en mensen uitnodigen, dat komen er genoeg mensen. Je vindt pas een vriend als je niet gezellig bent en ze nog komen. Niet voor het feestje maar ze komen echt om er voor je te zijn.

7. Geef je zelf een compliment. Daar is kracht voor nodig. Als het je niet interesseert wat mensen over je denken, waarom zal het je interesseren wat mensen over jou zeggen. Of dat roddelen of een compliment is. Er zijn maar loze woorden. Wel leuk. Maar je eigen woord tegen jezelf is belangrijk. De enige persoon die je na beneden mag en kan halen, is jezelf. Dus geef je zelf een oprecht verdient compliment, wat je hebt bereikt om je te stimuleren hoe ver je bent gekomen en ga verder. Go voor het dat je doel hebt bepaald.

8. Jezelf zijn. Word je authentieke zelf of de beste versie die je kunt.

 

 

 

9. Doe wat je gelukkig maakt. Je leeft maar één keer. Weet je het nog. Verlies geen tijd niet in onwaardevolle dingen in je leven. Het leven is zo kort. Ik word 40 en ik besef dat ik op de helft van mijn leven ben. Als ik geluk heb en niet onderweg al ziek wordt of iets erg gaat gebeuren. Dus mijn tijd is waardevol. Hoe ga ik deze besteden? Als je jong bent laat je je toch vaker afleiden door alles en nog wat. Wat gebeurd is is gebeurd dat is ook niet erg daar leer je van. Maar do what you love en love wat you do. Is mijn sleutelwoord.

10. Take a break. Neem af en toe pauze. Kleine vakantie, grote vakantie. Iets leuks doen, weekendje weg doet wonderen. Wat heeft het nou voor zin om te leven als je niet geleefd hebt. Leven zoals je het wilt. En voor iedereen is dit anders. Kies wat bij je past. Je vakantie kan er heel anders uit zien dan je dacht, als het je maar gelukkig maakt. Trouwens je leeft voor je zelf, niet voor je buurvrouw of collega of trouwens zeker niet voor je zus of je moeder. Laat ze hun leven maar zelf leiden. Ik ga graag naar het strand. Ik ben geboren vlak bij de zee. De zee heeft altijd iets magisch en mysteries en geeft me rust. Als de zon schijnt en ik even tijd heb, dan ga ik tussen door twee uurtje terras pakken op het strand. Om mezelf op te laden.
11. Ga sporten! Een heldere geest, hersens en intelligentie zijn de basis van een gezond lichaam. Dit is het geheim en de essentie is van levensbelang. Waarom vind ik dat sport hierbij hoort? Simpel, als je hoofdpijn, kiespijn of rugpijn hebt, kun je dan optimaal werken of niet?  Daarom dus.

12. De laatste tip van vandaag, zorg goed voor je lichaam en geest. Altijd!

Heb je wat aan mijn tip ? Laat het weten.

Veel liefs,

Jeapiebel

Please follow and like us: Mindset

,